2006-06-03

Bengel al weer naar de dierenarts geweest

Bengel moest voor de tweede keer vocht onder zijn huid hebben, zodat hij niet meer zo uitgedroogd is. Omdat hij gisteren zo misselijk was, kreeg hij ook een spuit daartegen en het baasje kreeg een drankje mee tegen de misselijkheid (Primperan), wat heel goed schijnt te werken.

Bengel zit in de reiskooi
Bengel is net terug van de dierenarts en zit nog in zijn reiskooi.

Bengel loopt de reiskooi uit
Al vrij snel wil Bengel uit de reiskooi en de boel verkennen, een goed teken.

Bengel met zijn flabberbuik
Hier kun je goed het onderhuidse infuus zien zitten. Hij heeft links en rechts in zijn flanken een behoorlijke "bult".

Bengel hangt over de waterbak
Hangen aan de waterbak, iets typisch voor nierpatiënten in hun laatste fase. Wel dorst hebben, maar te misselijk om te drinken.

Bengel perst op de kattenbak
Gelukkig kan Bengel goed naar het toilet. Hij deed een flinke plas en druk op de bak.

Ik vind het wel zonde van Bengel, hoor, en hoop dat hij snel weer beter wordt. Hij is dus heel erg ziek.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

2006-06-02

Bengel mag nog even

Voordat Bengel naar de dierenarts ging, heeft het baasje nog een foto gemaakt van Bengel op het balkon.

Bengel zit op het balkon

Bengel zijn nieren waren volgens de dierenarts duidelijk achteruit gegaan. Hij was er niet zo slecht aan toe dat het hopeloos was, maar voorlopig hangt zijn leven aan een zijden draadje. Alles hangt ervan af hoe Bengel herstelt en of hij weer enigszins zelfstandig kan eten en drinken (voorlopig dan nog geholpen door het baasje).

Toen Bengel terugkwam van de dierenarts, nam het baasje deze twee foto's.

Bengel zit in een reiskooi
Bengel blijft nog even in de reismand zitten.

Bengel zit op een mat
Bengel zit nu op de voordeurmat. Er zit dus beweging in Bengel.

Gelukkig vond het baasje nog tijd voor een wandelingetje met mij. Het duurde maar een kwartiertje, maar dat is genoeg om mijn dagelijkse portie gras binnen te slaan.

Rasheed van achteren gezien
Rasheed eet gras

Ik hoop dat ik morgen iets langer mag lopen.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Even wat flitsende actie

Aangezien ik vandaag wrs toch niet naar buiten ga, speelde het baasje even met mij. Het gaat er dan nogal wild aan toe, omdat ik de energie die ik normaal stop in wandelen in het spelen stop.

Vandaag is het een ringetje aan een koordje.

Rasheed springt naar een touwtje
We beginnen maar eens tegen de muur opspringen.


En dat kan er soms heel ingewikkeld uitzien.


Het baasje vindt hier dat ik zijn voeten aanbidt, maar ik wil gewoon spelen.

Rasheed kijkt omhoog met zijn poten om een broekspijp
En natuurlijk kijk ik als ik geroepen wordt. Ik ben een goed opgevoede kat.

Rasheed springt naar een touwtje
En hier de superflitsende actiefoto uit de titel van dit logbericht.

Dat was weer even leuk spelen met het baasje. Niet zo leuk als buiten wandelen, maar het kan er wel mee door.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

Niet naar buiten vandaag

Het baasje geeft Bengel nu elk uur een spuitje in zijn bek met fijngemalen en met water aangelengd blikvoer. Die 10 ml geven kost het baasje 10 minuten en daarna kan Bengel 50 minuten uitrusten van het "gedoe".

Bengel zit in de reiskooi
Hier zie je Bengel vlak na die 10 minuten.

Bengel hangt over de waterbak
Vaak gaat hij een paar minuten later even bij de waterbak zitten, maar hij drinkt er niet meer uit.

Strakjes gaat het baasje naar de dierenarts om Bengels bloed te laten testen. Het wordt erg spannend, want als Bengel hopeloze nierwaarden heeft, zal ik hem misschien nooit meer terugzien.

Als ik hem wel terugzie, zal ik wrs vandaag niet meer naar buiten gaan. Bengel vraagt immers alle aandacht. Ik wil heel graag naar buiten, maar ik wil nog liever Bengeltje terugzien.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Een moeilijke nacht

Bengel had erg last van verstopping. Hij sliep veel, maar dat hielp dus niet. De verstopping was gistermorgen begonnen en de klachten werden steeds erger. Op een gegeven moment wilde Bengel niet meer eten of drinken. Als het baasje via een spuitje een papje met blikvoer gaf, spuugde Bengel een deel weer uit. Helemaal niet leuk voor Bengel of het baasje.


Het was niet alleen maar ellende. Hier zie je ons drie katten bij elkaar liggen. Als Bengel zich zo ziek voelt, zoeken we hem natuurlijk op. Zulke dingen houden het voor het baasje nog een beetje leuk om voor ons katjes te zorgen.

Bengel zit op de grond
Nadat Bengel vanmorgen vroeg een grote boodschap had gedaan, ging het al weer iets beter. Hopelijk blijft hij nu weer normaal naar de bak gaan.

Allemaal niet zo leuk voor het baasje. Hij was erg bezorg en heeft zelfs de temperatuur van Bengel opgenomen, maar die was goed (38,2 graden). Om zes uur stond hij op om het Bengel makkelijker te maken. En omdat Bengel zelf een ander plekje zocht om te slapen en niet op bed bleef liggen, dacht het baasje dat het ietsjes beter ging. We zullen wel zien.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

2006-06-01

Het gaat maar zozo met Bengel

Bengel heeft vannacht en vanmorgen weer niet gegeten. Het baasje heeft daarom om kwart voor twee vanmiddag dwangvoeding gegeven en om kwart over drie (dus maar een paar minuutjes geleden) wilde Bengel ineens weer wel eten.

Bengel eet een hapje blikvoer

Natuurlijk lustte ik ook wel een likje, maar het baasje vond het beter dat ik even wachtte en Bengel zelf liet eten.

Ik lag eigenlijk te slapen, omdat ik vanmorgen weer een lange wandeling heb gemaakt. We zijn een uur weggeweest en eigenlijk had ik wel langer weg willen blijven, als ik niet zo moest drukken. Het was ook weer nodig om zo ver te wandelen, want ik was al twee dagen niet meer buiten geweest vanwege het slechte weer. Gelukkig was het vanmorgen vroeg even een uurtje droog, zodat het baasje en ik konden genieten van de buitenlucht.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

2006-05-31

Ik mag helpen om Bengel beter te maken

Je leest het goed, ik ben een helpende kat. Bengel wil op dit moment niet zo goed eten, terwijl hij na zijn ernstige ziekte moet aansterken. Behalve dat ik zijn keeltje aflik als hij dwangvoeding heeft gekregen, mag ik hem ook jarloers maken door vlak voor zijn neus blikvoer op te likken. Hij wil dat dan ook per se hebben en zo begint hij te eten.

Bengel slaapt

Tja, het is een hard bestaan als hulpverpleger, maar iemand moet het doen, hè ;-)

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

2006-05-30

Het R/C autootje

Het baasje heeft een op afstand bestuurbaar autootje gekocht bij de Blokker voor weinig centjes. Hij zette er een digicamera op, in de filmstand en dit was het resultaat. Let vooral op het van het karretje vallen van de camera op het eind :-D



Natasha is er maar bang van, maar mij kan het niet veel bommen. We hebben er achteraf wel veel aan gesnuffeld.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Lekker veel lekkers

Het baasje kwam vanmorgen terug met wel drie dozen met elk 24 blikjes Gourmet Gold. Het zal wel een aanbieding geweest zijn.

een stapel blikjes

Gisteren had hij al nieuwe schaaltjes gekocht van metaal, omdat ik moet bekennen dat ik er een paar glazen kapot gemaakt heb. Niet express hoor, maar gewoon omdat ik blikvoer wilde hebben en dat het bakje op de grond kapot viel. Enfin, Natasha en ik konden dus weer smullen.

Rasheed en Natasha eten blikvoer

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

2006-05-29

Moe na een fikse wandeling

Gisteren mocht ik niet naar buiten. Ik weet niet of het te maken had met al die kinderen die op het pleintje stonden te nietsnutten en dingen kapot te maken (ook het gaas op ons balkonnetje, waar het baasje niet zo over te spreken was), of dat hij geen zin had, ik weet het niet. Om een beetje af te reageren heb ik maar hier en daar mijn tanden in gezet, wat het baasje ook niet op prijs stelde.

Dus vanmorgen ben ik weer in sneltreinvaart door de buurt gelopen. Een beetje te snel misschien, want achteraf was ik echt moe. Ik heb toen een bakje blikvoer gehad (jammie!) en ben een poos gaan slapen.

Rasheed ligt in een mandje

Toen het baasje na een hele lange tijd terugkwam van boodschappen doen, kregen Natasha en ik lekkere brokjes. Tash en ik hebben nog even gespeeld en vielen toen in elkaar pootjes in slaap.

Natasha ligt achter Rasheed

Zie vooral het witte vuistje van Natasha onder mijn lichaampje. Daaraan kun je wel zien dat we verzot op elkaar zijn.

Zo, ik ga nog even een kattenslaapje doen (gaaaaap).

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Bengel begint langzaam weer te eten

Terwijl Bengel nog steeds een keer per dag dwangvoeding krijgt om hem aan te sterken, wil hij later op de dag zelf eten. Dat is natuurlijk heel goed voor hem. Maar zoals je op deze foto ziet, is hij nog erg moe en zwak van zijn ziekte en herstelt hij maar langzaam.

Bengel zit op de bank

Hij krijgt veel aaitjes en aandacht van het baasje, om hem zo weer aan het eten te krijgen. Abessijntjes zijn echte "aandachtsmonsters". Ze willen alle (of zoveel mogelijk) aandacht hebben, zoniet, dan worden ze ziek van verwaarlozing. Een favoriete plek is de schoot of de schouder, afhankelijk of het baasje of vrouwtje zit of loopt.



Het aaien en kroelen dat je op de bovenstaande video kunt zien is dus niet zomaar. Het baasje wil hiermee Bengel zover krijgen dat hij weer gezond wordt. De koorts is over, maar Bengel is nog te zwak om het helemaal zelf te doen. Alle kleine beetjes helpen en de kwaliteit zit hem in de kleine puntjes.

Aai Bengel, aai. Hij heeft van mij ook al heel wat likjes gekregen.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

2006-05-28

Bengel weer "beterder"

Ik weet niet hoe ik het ander kan laten opschrijven door het baasje, want Bengel is aan de beterende hand, hij is meer beter dan hij gisteren was—en toen was hij al beter dan de dag ervoor.

Bengel zit voor een open balkondeur

Zoals je kunt zien op de foto doet Bengel weer de dingen die een kat graag doet: naast op zijn favoriete plekjes liggen, naar buiten kijken.

Bengel heeft vannacht ook weer normaal blikvoer gegeten en hoeft waarschijnlijk vandaag geen dwangvoeding meer te ondergaan. Hij had niet alle blikvoer opgegeten, maar het baasje vond dat Bengel, samen met wat hij gisteravond zelf en over de dag via dwangvoeding gegeten had, wel genoeg had gehad.

Wat er nog over was had het baasje met een cellofaantje overdekt en even in een open kast gezet, terwijl hij wat anders ging doen. Ah, dacht ik, daar is mijn kansje. Ik probeerde het blikvoer er uit te jatten en daardoor viel het glazen bakje met blikvoer op de grond kapot. Gelukkig dat er een cellofaantje over zat, want anders had het in duizend stukjes gelegen op het tapijt.

Dat werd dus stofzuigen voor het baasje, omdat het bakje ook nog eens in een set metalen bakjes met droogvoer stonden. Het was echt een beetje een troep geworden.

Nou ja, alles voor een brokje, zullen we maar zeggen. Het baasje werd niet boos, maar zuchtte en ruimde alles dan maar op. Ik houd hem wel bezig, hè ;-)

   ^. .^
Kopje van Rasheed.