2006-05-26

Spelen is mijn lust en mijn leven

Ondanks dat het baasje zoveel aandacht aan Bengel geeft, kan ik me goed amuseren. Er liggen hier genoeg dingen waar katten mee mogen spelen (en dingen waar katten niet mee mogen spelen), dus ik vermaak me wel.

Rasheed bijt in een koordje

Hier had ik een oud koordje van een regenjas die gebombardeerd is tot kattenspeelgoed. Er zitten van die leuke oranje balletjes aan waarop je kunt kauwen en touwtjes wegslepen is ook een tof spelletje.

Ik hoop dat jullie net zoveel pret beleven als ik. Het leven is te leuk om je te vervelen.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

Bengel heeft geen honger meer

Omdat Bengel toch niet goed genoeg at, is het baasje vandaag begonnen met dwangvoeding. Dat klinkt erger dan het is. Bengel krijgt met water aangelengd fijngemalen blikvoer met een spuitje (zonder naald) voorzichtig in zijn bekje, slikt het door en als hij genoeg heeft gehad volgens het baasje, kan hij weer een paar uur doen waar hij zin in heeft. Het baasje gaf al water met een spuitje, dus nu is daar ook nog blikvoer bijgekomen.

Niet dat ik het erg vind, hoor. Integendeel, ik kan Bengel lekker aflikken en krijg zo ook een hapje blikvoer mee.

Na zijn voeding zit Bengel volgevreten en lekker ontspannen op een favoriet plekje:

Bengel zit op een lekker kleedje

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

Gras eten

Dit nog een videootjes van beelden die het baasje twee dagen geleden schoot. Je ziet mij gras eten alsof ik een koe zou zijn. Ik vind gras gewoon erg lekker. Een beetje extra vezels is goed voor de spijsvertering.



   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

2006-05-25

Spelen met een frutseldingetje

Op de foto zie je me spelen met zo'n klein frutseldingetje dat je het bijna niet kunt zien. Het speeltje zat ergens bij en kostte het baasje dus niks extra's. 't Zijn de kleine dingen die het doen.

Rasheed speelt

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

Bengel strekt eventjes de beentjes

Van al dat liggen op het bed wordt je stram. Bengel dacht dat hij maar eventjes de beentjes moest strekken.

Bengel beneden in het halletje
Hier zie je Bengel met z'n gezellig ronde buik rondstappen beneden in het halletje van onze flat.

Bengel loopt door de voordeur
Na het stappetje liep hij vanzelf weer naar binnen. Ik zou zelf nog verder rond gekeken hebben, maar oude Bengel vond het zo welletjes.

Ik zag traantjes van blijdschap in de ogen van het baasje dat Bengel weer zin had om wat anders te doen dan ziek zijn.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

2006-05-24

Als een Bengaal kon zwemmen...

Gisteren ben ik met het baasje wezen wandelen in het park hier in de buurt. Ik vind het nu extra leuk, omdat er jonge eendjes zijn. Mijn jachtinstinct speelt helemaal op.

Maarre... ik kan niet zwemmen, niet echt. Tenminste, ik heb het nog nooit gedaan. Het enige wat ik kan doen is van de waterkant toekijken hoe de eendjes mij uitlachen. Ik ben ook zo'n slechte eend in hun kraaloogjes. Maar als ik kon zwemmen, nou dan...



   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

2006-05-23

Het gaat niet alleen over Bengel

Natuurlijk heeft het baasje nu veel aandacht voor Bengel en dat snap ik best. Een zieke kat heeft nu eenmaal veel aandacht nodig. Maar er zijn ook nog twee andere katten in dit huis, kijk maar naar de onderstaande videootjes die het baasje al gemaakt had, maar door het gedoe met Bengel nog niet op dit weblog gezet had.

Natasha is een huiskat die tot haar negen levensweek op straat rondzworf. En ik heb haar het eerst gezien. Het baasje heeft haar toen gevangen en bij ons in huis gebracht. Toch is ze niet zo gewend aan mensen als Bengel en ik. Je moet iets meer geduld met haar hebben.

Een fototoestel vlak op haar snoetje zetten en dan met je mensenhand haar proberen te aaien is niet de beste manier om haar vertrouwen te winnen. "Eek, enge mensenhand die mij wil pakken," zal ze wel gedacht hebben.


Hoe lezen wij katten de krant. Het baasje had wat krantenpagina's op de grond gelegd, in de hoop dat wij nu eens wat cultuur tot ons zouden nemen.

Ja, in je dromen, baasje! Wij katten weten wel leukere dingen te doen dan dat saaie lezen van een krant ;-)

Zo zie je maar, beste webloglezers, er is meer in deze wereld dan een zieke Bengel.

   ^. .^
Kopje van Rasheed
en een miauwtje van Natasha.

Bengel weer aan de beterende hand

Het ziet ernaar uit dat Bengel weer aan het herstellen is. Het baasje was daar zo tevreden over, dat hij deze foto's en een kort filmpje maakte.

Bengel eet brokjes uit zijn bakje
Eerst kwam Bengel om eten vragen, wat hij natuurlijk meteen kreeg.

Bengel zit op de deurmat
Toen ging hij even zijn eten laten zakken op de deurmat.

Bengel schooit om eten
En terwijl het eten op tafel stond, ging hij weer zeuren om eten.

Bengel eet op de ontbijttafel
Wat hij natuurlijk prompt kreeg—in tegenstelling tot sommige Bengalen in dit huis ;-)


Toen gaf hij nog eens miauwend aan, hoe ontevreden hij over de roomservice was. Wat een verwend nest, zeg :-)

Bengel is zijn eigenwijze zelf weer. Dat gaat blijkbaar de goede kant weer op...

   ^. .^
Kopje van Bengel Rasheed.

2006-05-22

Bengel weer naar de dierenarts geweest

Bengel heeft iets gekregen tegen de koorts, daarom is dit wat hij het eerste wilde doen:

het beginnetje is er, Bengel eet weer

Hij heeft niet veel gegeten, maar ik mocht weer niks hebben. Ik denk dat het baasje het restje strakjes aan Bengel geeft.

Ik was vanmorgen trouwens wel wezen wandelen met het baasje. Het was een kort stappetje, want ik vond het nogal eng met al die wind en die bouwvakkers in de buurt.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Bengel heeft hoge koorts

Gisteravond wilde Bengel toch niet meer eten of drinken. Hij was gloeiend warm en voelde zich duidelijk ellendig. Vanmorgen was het erger geworden. Voor het geven van een pilletje moest het baasje eerst een beetje water met een spuitje (zonder naald) geven, omdat zijn mond zo droog was.

Bengel ligt voor Pampus

Dat hoorde ik tenminste toen het baasje vanmorgen de dierenarts belde. Hij gaat er vanmiddag mee langs de dierenarts. De nieuwe antibiotica heeft dus niet geholpen.

Niet dat het me heel veel kan schelen, want ik wil nu wel eens naar buiten. Gisteren ben ik niet geweest en ik wil heel graag. Ik zie het baasje al het tuigje pakken, dus lang kan het niet duren.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

2006-05-21

Bengel knapt langzaam op

Bengel is een paar dagen goed ziek geweest. Hij kwam bijna niet van zijn plaats af en het baasje moest hem zelf te eten geven, omdat hij er niet om kwam vragen. Vandaag was anders, toen is Bengel een paar keer komen vragen om brokjes. Dat betekent dat hij langzaam opknapt.





Ik mag iedereen die bezorgd was over Bengel namens het baasje bedanken. Bengel gaat langzaam de goede weg op en zal hopelijk volgende week weer helemaal hersteld zijn.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.