2006-06-30

Spelen met het kattenmatje

Vandaag ben ik niet naar buiten geweest. Het baasje vond dat het ontwormen van vanmorgen reden genoeg was om een dagje over te slaan. Vooral Natasha had last van het ontwormingsmiddel, want ze spuugde een groot deel van de vloeistof op de kleren van het baasje terwijl hij het toediende met een spuitje zonder naald.

Rasheed speelt met kattenmatje
Tja, wat moet je nu met zo'n kattenmatje?

Rasheed speelt met kattenmatje
Even kijken, hoor!

Rasheed speelt met kattenmatje
Oh, juist ja, je moet met je pootjes er onder schieten.

't Was maar een kort spelletje, maar wel leuk. Niet zo fijn als wandelen, maar je moet toch wel met je speelenergie. Strakjes ga ik lekker weer verder spelen.

   ^. .^
Kopje van Rasheed.

Sleutelwoorden:

3 Reactie(s):

Anonymous Anoniem schreef...

Hey Rene, ik heb onlangs een geweldig middeltje gekocht. Het heet Mansonil en het zijn kauwtabletten. Het mooie is dat de katten het lekker vinden. Ik heb Yoshi de strip laten ruiken en ze was al gelijk geïnteresseerd, toen ik de pil eruit haalde was het: hap-slik-smul-weg!!
Misschien een idee voor jou ook, die pasta is altijd zo'n getob.

Liefs, Marleen xxx

zaterdag, 01 juli, 2006  
Anonymous Anoniem schreef...

Hier is het ook altijd oorlog als er ontwormd moet worden. Nachtmerries krijg je er gewoon van en ben er de hele dag mee in de weer. Wij mogen eind augustus ook weer. Pffff.....

zaterdag, 01 juli, 2006  
Blogger Rene schreef...

@Ester, Marleen: Ik gebruik zelf geen pasta, maar vloeistof. Het is ontwormingsmiddel voor mensen en het helpt tegen haak- en spoelwormen, maar geen lintwormen. Voor lintwormen moet je alsnog een tabletje geven, maar dat hoeft niet 4 maal per jaar, zoals bij de andere wormen. Lintwormen zijn namelijk heel goed te zien in de ontlasting. Dus als je ze ziet, geef je alsnog een wormmiddel tegen lintwormen gedurende een paar dagen (of hoe ook het protocol is als je last van wormen hebt).

De ontwormingsvloeistof is een stuk goedkoper dan wat je bij de dierenarts kunt kopen en net zo effectief.

Rasheed liet zich overigens prima ontwormen, terwijl die juist altijd zulke problemen maakt met tabletjes. Natasha was wellicht gewoon een beetje zenuwachtig, omdat er de laatste tijd zoveel verandert is (Bengel is er niet meer en daar trok ze altijd graag mee op). Maar ook zij gaf altijd problemen bij het slikken van tabletten, alleen omdat ze niet zo sterk is als Rasheed, beet ze niet zo heel diep in mijn vingers--bij Rasheed spoot het bloed er telkens uit.

zaterdag, 01 juli, 2006  

Een reactie posten

<< Beginpagina